Maximale Hypotheek lening | Berekenen Hypotheek

Maximale Hypotheek lening

Wat kan ik maximaal lenen voor de aanschaf van een huis?

Een vraag die mij vaak gesteld wordt is hoeveel iemand nu precies kan lenen voor de aanschaf van een huis en dan vooral wat diegene maximaal kan lenen. De maximale lening die je aankunt gaan verschilt bij de meeste bedrijven meer dan eens. Het berekenen van de maximale lening is een klus die banken zullen moeten uitvoeren, zei zijn namelijk degene die je de hypotheek uiteindelijk gaan berekenen. Op de verschillende hypotheekwebsites is het echter wel mogelijk om de maximaal te lenen hypotheek vooraf vast uit te rekenen. Om er voordat je met een bank in zee gaat er vast achter te komen wat je ongeveer aan hypotheek kan lenen is dit dan ook vaak een handig tool.


Probeer je echter niet aan de deze tool op te hangen. Door de verschillende regels en voorwaarden van banken kan het te lenen bedrag namelijk wel eens lager of hoger liggen dan deze tool aanvankelijk inschat.

Het inschatten van de maximale lening voor het kopen van een huis kun je echter op twee manieren inschatten, naast dat je de bank zult moeten laten berekenen hoeveel je euro je ongeveer kan lenen voor het kopen van een huis zul je ook zelf moeten bedenken hoeveel geld je zou kunnen lenen voor het kopen van een huis. Banken kun je namelijk ook wel eens meer laten lenen dan je daadwerkelijk nog hebt. Bedenk voordat je een hypotheek afsluit dus hoeveel geld je wilt lenen.

Omdat we in dit artikel ongeveer willen berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen, wil ik in dit artikel voor jou alvast een inschatting gaan maken voor het bedrag dat je ongeveer zou kunnen lenen. Om erachter te kunnen komen wat je ongeveer aan hypotheek kunt moet je het jaarsalaris ongeveer keer 4 tot keer 5 nemen. Neem hierin het jaarsalaris van jezelf en het jaarsalaris van je partner in mee. Wanneer jij bijvoorbeeld 2.000 euro per maand verdient en je partner 1.500 euro per maand. Zul je dit bedrag bij elkaar op moeten tellen en vervolgens keer 12 te vermenigvuldigen. Hiermee komen we op 3.500 x 12 = 42.000 euro. Als we dit keer 4 of 5 nemen, komen we er achter dat je waarschijnlijk tussen de 168.000 en 210.000 kunt lenen. Vertrouw niet blind op deze berekening, de bank zal in deze berekening namelijk ook andere zaken meenemen. In de berekening zullen ook je leeftijd en andere schulden bijvoorbeeld worden meegenomen. Wanneer je verder niet in een heel afwijkende situatie zit kun je op deze berekening ongeveer wel vertrouwen.

Ik hoop dat je er achter kunt komen wat je ongeveer maximaal kunt lenen bij de bank of instantie waar je straks naartoe wilt stappen, om er achter te komen hoeveel geld je eventueel zou kunnen lenen.

Leuk dat je dit artikel hebt gelezen, hopelijk kom je uiteindelijk achter wat je ongeveer kunt lenen en kun je vervolgens daadwerkelijk een hypotheek gaan aanvragen. Een hypotheek vinden, waar je vertrouwen in hebt en eentje die je op een gezonde manier kunt betalen is hierin naar mijn mening altijd het belangrijkste doel.