Effecten Hypotheek | Berekenen Hypotheek

Effecten Hypotheek

Effectenhypotheek

Met de dag groeit het aanbod aan verschillende hypotheken. Mensen die een eigen woning willen kopen, sluiten een hypotheek af om in die kosten te kunnen voorzien. Hypotheekverstrekkers en banken richten zich steeds meer op kleinere doelgroepen, waardoor het voor veel mensen mogelijk is een hypotheek af te sluiten. De opzet van de hypotheken blijft over het algemeen vaak hetzelfde. Het verschil zit hem in kleine dingen, waardoor een hypotheek net iets anders uit kan pakken. Online kun je veel informatie over de hypotheekvormen vinden. Een mooie manier om je in je te lezen en je verder te verdiepen. De effectenhypotheek is een van die vele hypotheekvormen. De effectenhypotheek biedt veel mogelijkheden en enkele voordelen.


Ervaring

Wie een effectenhypotheek wenst af te sluiten, kan het beste wel over ervaring met beleggingen en handelen in aandelen beschikken. In principe lijkt de effectenhypotheek veel op de beleggingshypotheek. Maar de beleggingshypotheek is nog vrij beschermd en afgebakend. Zo kun je slechts kiezen uit een aantal voorgeselecteerde fondsen. Bij de effectenhypotheek wordt de volledige verantwoordelijkheid bij jou neergelegd. Jij neemt de beslissingen. Eventuele extra winsten zijn ook voor jou. Helaas geldt dat ook wanneer het even niet zo goed loopt. Risico’s en verliezen krijg je dan ook voor je kiezen. En aangezien het een hypotheek betreft, met je woning als onderpand, moet je wel stressbestendig zijn.

Flexibele hypotheek

De beleggingshypotheek is al een vrij flexibele hypotheek op zich. De effectenhypotheek houdt in principe hetzelfde in, met als verschil dat je nog meer vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Daarnaast belonen banken en hypotheekverstrekkers je moed om die zware verantwoordelijkheid te dragen door je eventueel een extra hoge hypotheek te geven. Op die manier heb je meer geld om te beleggen en kun je dus ook wat extra risico nemen. Een ander groot voordeel van de effectenhypotheek zijn de maandlasten. Netto gezien vallen die maandlasten vaak laag uit, mede door de renteaftrek. Hier kun je dertig jaar lang gebruik van blijven maken.

Inleg

Veel effectenhypotheken geven je de kans om tijdens de looptijd extra in te leggen. Op die manier bestaat de mogelijkheid dat je het verwachte rendement nog verder kunt verhogen. Of je hier verstandig aan doet, is je eigen keuze en verantwoordelijkheid. Wanneer je over extra middelen beschikt, kan het geen kwaad om dat extra in te zetten. Zo kun je zorgen voor een extra rendement op de hypotheek. Er zijn natuurlijk ook genoeg andere opties om extra kapitaal met succes in te zetten. Wanneer je daarvoor kiest, spreid je het risico op je beleggingen. Dat wordt ook wel risicospreiding genoemd.

Hypotheekadviseur

Voor wie een huis gaat kopen is het afsluiten van een hypotheek een belangrijke stap. Op het internet zijn talloze verschillende hypotheken te vinden, met allen hun eigen voor- en nadelen. Hypotheekverstrekkers en banken bieden online veel informatie over hun hypotheken, zodat je ze thuis nog eens op je gemak kunt vergelijken. Door die middelen is het makkelijk om voor jezelf na te gaan welke punten van een hypotheek je al dan niet bevallen. Stel een lijstje samen met wensen en verlangens van een hypotheek en ga na in hoeverre daarin wordt voorzien. Zo weet je bij het afsluiten zeker dat je een goede hypotheek gekozen hebt. Mocht je nog vragen hebben over de effectenhypotheek, dan kun je altijd terecht bij een onafhankelijke deskundige.