Hypotheken in het Buitenland | Berekenen Hypotheek

Hypotheken in het Buitenland

Hypotheken in het buitenland

Vaker zoeken mensen naar een tweede huis in het buitenland. Zo zijn Frankrijk en Spanje erg populair. Huizen in het buitenland zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan hier in Nederland. Dat neemt niet weg dat er geld betaald moet worden. In sommige gevallen wordt dan ook een hypotheek afgesloten.


Buitenlandse hypotheek afsluiten

In het buitenland zijn ook veel hypotheken. Uiteraard verschilt het per land. Zo zijn er in Duitsland weer heel andere hypotheken dan in Spanje. Toch blijft het idee van een lening, met de daarbij horende aflossing en rente, gelijk.

Eigen vermogen

Omdat het in het buitenland heel lastig is een hypotheek te krijgen, kan het handig zijn als je een eigen vermogen hebt. Hoe meer geld je van jezelf in de woning steekt, hoe minder moeilijk het zal zijn een passende hypotheek of lening te vinden. De regeltjes in het buitenland zijn nu eenmaal erg scherp.

Recreatie of noodzaak

Een belangrijk verschil kan gemaakt worden tussen recreatie en noodzaak. Als het nodig is dat je in het buitenland gaat wonen, in verband met je werk of een nieuwe baan, zal de kans groter zijn dat je een hypotheek krijgt. Ook heeft de bank dan meer vertrouwen in je plannen en achtergrond. Over recreatiewoningen wordt doorgaans een stuk moeilijker gedaan.

Conclusie

Een huis in het buitenland is natuurlijk leuk. Zeker wanneer je in de zomer een leuk vakantieadresje hebt. Maar makkelijk, dat is het niet. Er zijn strenge eisen en voorwaarden die het erg moeilijk maken om een woning te kunnen kopen.