Advies bij Hypotheken | Berekenen Hypotheek

Advies bij Hypotheken

Advies bij hypotheken

Mensen die van plan zijn een huis te kopen, kunnen baat hebben bij een hypotheek. Dat is een grote lening die je in staat stelt in één keer de woning te kopen. Gedurende enkele tientallen jaren zul je deze lening af gaan lossen.


Hoe werkt een hypotheek?

Een hypotheek werkt als een gewone lening, maar duurt alleen iets langer. Je betaalt aflossing en rente, tenzij je andere voorwaarden hebt aan je hypotheek. Aan het eind van de looptijd heb je de hypotheek afgelost en een flink deel rente betaald. Die rente is de winst voor de bank.

Veel keuze

Je hebt als hypotheeknemer heel veel keuze. Er zijn spaarhypotheken, verzekeringshypotheken en beleggingshypotheken. Ook zijn er hybride hypotheken en groene hypotheken of combinaties van hypotheken. Al met al kun je zeggen dat er voor iedereen wel een geschikte hypotheek moet zijn.

Aanbod en concurrentie

Mede door het enorme aanbod aan hypotheken is er een grote concurrentie gaande tussen banken en hypotheekverstrekkers. Ook daarom verschijnen er om de haverklap nieuwe vormen van hypotheken. Door die concurrentie liggen de tarieven van rente vaak gunstig. Toch is dat van de voorwaarden niet altijd te zeggen.

Adviseur

Een adviseur heeft over het algemeen verstand van zaken. Als je er zelf niet meer uitkomt, kun je een afspraak met een adviseur maken. Houd er rekening mee dat adviseurs van banken vaak belang hebben bij het afsluiten van een hypotheek bij hun eigen bank. Daar worden zij extra voor betaald. Een onafhankelijke adviseur wordt daarom aanbevolen.